Péče o pleť: 6 jednoduchých kroků ke krásné pleti po celý den

PÉČE O PLEŤ = SKINCARE

Péče o pleť je více než jen kosmetickým rituálem. Je to forma sebevyjádření a lásky k vlastnímu tělu.  Jde tedy o něco mnohem hlubšího než jen o krásu. Je to rituál, který nám pomáhá začínat a končit den s pocitem svěžesti a sebevědomí. Správně nastavená skincare rutina může být klíčovým faktorem, který udrží naši pleť zdravou, mladistvou a zářící.

Podívejme se teď na jednoduché ranní kroky v péči o pleť, které lze snadno zařadit do každodenního života.

RANNÍ RUTINA

Tyto kroky nám připraví pleť na celý den. Určí nám, jak bude naše pleť vypadat a jak se bude chovat během celého dne. Například určí i to, jak dlouho nám vydrží líčení, zda se bude pleť nepřiměřeně lesknout nebo bude naopak vysušená.

1. Čištění pleti
I když jste si pleť čistili večer, během noci se na ní hromadí maz a mrtvé buňky. Použijte jemný čisticí gel nebo pěnu, která odstraní nečistoty, aniž by pleť vysušila. Pleť jemně osušte ručníkem, který budete používat pouze na pleť. K jemnému čištění můžete použít Q+A Krémový čistící přípravek s ovesným mlékem.

2. Tonizace

Dalším krokem je tonizace. Tonikum pomáhá obnovit pH rovnováhu pleti a připravuje ji na další kroky. Vybírejte tonikum bez alkoholu, aby pleť zbytečně nedráždilo. 

3. Sérum

Sérum je koncentrovaný přípravek plný aktivních složek, které pronikají hluboko do pleti. Ráno je nejlepší použít sérum s obsahem vitamínu C, který má antioxidační vlastnosti a chrání pleť před volnými radikály. Také napomáhá sjednocení tónu pleti a zanechává ji zářivou. Například Hydratační sérum s kyselinou hyaluronovou od theBalmRevitalizační sérum proti stárnutí YODEYMA

4. Oční krém

Křehká pokožka kolem očí vyžaduje speciální péči. Naneste malé množství očního krému s obsahem kofeinu nebo peptidů, které pomáhají redukovat otoky a tmavé kruhy pod očima. Výborný je náš Oční krém proti vráskám YODEYMA. K zapracování krému do jemné pokožky očního okolí použijte poklepávání prstů.  

5. Hydratace

Hydratace je klíčová pro udržení pleti vláčné a zdravé. s nadsázkou můžeme říci, že je jedno, jaký máte typ pleti. Hydratovat potřebují všechny. Vyberte si lehký hydratační krém, který se rychle vstřebává a nezanechává pocit mastnoty, jako například Hydratační emulze YODEYMA nebo Výživný krém proti stárnutí YODEYMA. Krémy s kyselinou hyaluronovou nebo ceramidy jsou také skvělou volbou.

6. Ochrana před sluncem

Posledním, ale rozhodně ne méně důležitým krokem je aplikace opalovacího krému. Tento krok, bohužel, mnoho z nás vynechává nebo zanedbává. Bez ohledu na roční období je ochrana před UV zářením nutností. Vyberte si opalovací krém s SPF alespoň 30 a naneste ho nejen na obličej, ale i na krk a uši. Právě slunce způsobuje nevratné poškození pleti a její předčasné stárnutí. Jsou tu také nemalá zdravotní rizika, kterým je nechráněná pleť vystavena. Vybrat správný SPF, který bude vaší pleti sedět, může chvíli trvat, ale věřte, že tato investice se opravdu vyplatí. 

Do vaší rutiny můžete zařadit výrobky francouzské kosmetické firmy YODEYMA nebo produkty značek , které najdete na našem webu.